Kurum Adı : Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://cizreteml.meb.k12.tr
Adres : Cudi Mahallesi Susam sok. No36 Cizre / Şırnak

VİZYON
ViZYONUMUZ (NE OLMAK iSTiYORUZ) Okulumuz; teknolojiyi kullanan, çağdaş eğitim veren, mesleki teknik eğitimde hep önde olan, bölgemizin kalifiye ve ara eleman ihtiyacına cevap verebilecek düzeyde elemanların yetiştiği aynı zamanda yüksek öğretim kurumlarına yönlendirilip oradan da kaliteli elemanların yetiştiği bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir. BiZ iSTiYORUZ Ki! Teknolojik gelişmeleri takip eden ögrenciler ile, tüketen değil, üreten bir toplum oluşsun. BiZ iSTiYORUZ Ki! Okulumuzda çalışan herkes kendinden emin olarak çalışsın.

MİSYON
MiSYONUMUZ (NEDEN VARIZ) Türk Milli Egitimi´nin Temel Amaçları ve ilkeleri doğrultusunda yetişen; çağdaş düşünebilen, sorgulayabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarını bilen, üreten, araştıran, mesleki teknik eğitim alanında ülkenin istediği normlarda disiplinli, sanatsever, sportmen ve insanlığa hizmet eden bireyler yetiştirmektir. BiZ iNANIYORUZ Ki! Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. BiZ iNANIYORUZ Ki! Desteklenmeyen başarı kalıcı değildir. BiZ iNANIYORUZ Ki! Okulmuzda hem öğretmenler hem öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve gelişimine yardımcı olmanın önemine varsın. BiZ iNANIYORUZ Ki! Okulumuzda her veli öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. BiZ iNANIYORUZ Ki! Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışır. BiZ iNANIYORUZ Ki! Farklıyız, yetenekli, üretken, enerjik ve coşkuluyuz. Çünkü biz bir ekibiz.

Öğretmen Sayısı : 75
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 667
Öğretim Şekli : Tekli
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:15-14:55
Derslik Sayısı : 21 Atölye-İşlik Sayısı : 7
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 5
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : Okul lojmanımız 5 katlı olup 10 daire bulunmaktadır. Daireler 3 oda 1 salon şeklindedir.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kaloriferli

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Cizre İlçesinde ve İl merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Ulaşım : Okula İlçe içerisinden ulaşım, mesafe yakın olduğu için yürüyerek yapılabilmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Cudi mah.susam sk. No:36 Cizre - Şırnak

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR